top of page

CASTELLDEFELS

HabitatgeS A CASTELLDEFELS

2019

Ens acostem a aquest projecte amb una idea molt clara: Fer que aquest nou espai sigui a la vegada un espai de memòria i d’oblit. L’edifici presideix l’espai de memòria que és la plaça. Des del punt de vista urbà, es presenta com un volum suau que tanca el cos edificat i ens dóna una façana amable i que integra els carrers adjacents.

El caràcter simbòlic de l’edifici, façana de la plaça, la seva memòria històrica i el programa sol·licitat, ens va portar a concebre un edifici que “embolcallés” la mitgera existent i que ens permetés una gran transparència a nivell de vianants a mesura que ens acostem a la plaça, arribant a desdibuixar aquesta rígida línia que existeix entre l’espai públic i el privat.

El programa de quatre habitatges per replà, amb totes les peces principals dels habitatges orientades a les façanes amb ventilació creuada, ens crea uns llargs recorreguts de circulació comunitària que hem potenciat en quant a la seva il·luminació i ventilació natural allunyant-los de tediosos passadissos foscos i monòtons.

bottom of page