• Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

BADALONA

NOU PARC DE BOMBERS

2010

L'encàrrec se situa en un solar ubicat vora l'autopista B-20 al barri de Canyet de Badalona. Es formen, per tant, una sèrie de plataformes esglaonades que permetran establir la nova relació amb el terreny suavitzant, a més, l'impacte al paisatge. 

El nou parc es desenvolupa en ele, es divideix en tres nivells i s'adapta a la nova topografia. L'inferior conté els vestuaris, gimnàs i zones de pràctiques. En l'intermig - la planta baixa- l'accés, dormitoris, oficina i garatge. A la planta superior, la zona d'estar i menjador. Se'ns demana una ràpida construcció del projecte i recòrrer a un sistema constructiu realitzat totalment en sec.

Les llums estructurals i els mecanismes d'ordenació de la planta són idèntics. Recórrer a aquesta solució facilita la seva sistematització constructiva.

Els dos edificis giren l'un respecte l'altre, i l'accés es produeix per la separació existent entre ells, els tres xiprers ens donen, una altre vegada, la benvinguda.