• Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

1/6

El edifici està situat en una zona perifèrica de la capital lleidatana. 

En aquest entorn hem proposat l'edifici com un element de geometria senzilla que no col·labori a aportar una nova variable en el paisatge. Situar l'edifici al fons de la parcel·la ajuda a tancar la configuració ortogonal de l'illa i allibera el màxim espai davant del vial. Aquest espai ajuda a generar un filtre vegetal que ens regula l'orientació i les vistes des de l'interior. 

Hem triat l'orientació de la planta rectangular de les habitacions amb els seus costat més llargs donant a est i oest. En la part oest situem la zona comunitària de menjador i sala de televisió i reservem l'est pel màxim d'habitacions, que és a la vegada una zona menys sorollosa. Afegim al programa una terrassa per planta d'accés des del menjador que ajuda a filtrar la llum i l'assoleiament.

Des de la planta primera d'habitacions s'accedeix a la coberta del paral·lelepípede inferior. Aquesta coberta s'acondiciona com a solarium en una part i la resta es tracta com a coberta vegetal.

La façana es preveu amb filtres solars en l'oest i en l'est es configuren unes finestres volades que controlen l'ombra del sol naixent.

RESIDÈNCIA DE DISMINUÏTS FÍSICS

LLEIDA

2012